KYTOS enzyme

Peste două decenii de
agricultură inteligentă în România.

Produse

KYTOS enzyme

Produs natural pe baza de chitosan, activator al mecanismelor de autoaparare ale plantelor

Caracteristici

-Este un produs pe baza de chitosan, obtinut prin hidroliza enzimatica
-Inductor de aparare ce imbunatateste calitatea si sanatatea plantelor
-Aplicat preventiv, protejeaza plantele impotriva majoritatii bolilor generate de ciuperci ca: Antracnoza, Boala petelor rosii, Putregai, Putregai alb, Mana, Fuzarioza, Verticilioza
-Are si efect bacteriostatic și antiviral
-Aplicat pe frunze, radacini sau fructe reactioneaza creand fitoalexine in interiorul plantelor, care le apara impotriva unui posibil atac de boli (efect elicitor).

Avantaje

-Are efect biostimulator, determinand dezvoltarea mai rapida a radacinilor, asigura un control natural asupra nematozilor, astfel ca radacinile raman viguroase si sanatoase
-Mareste absorbtia nutrientilor prin aparatul radicular, crescand calitatea productiei fructelor si legumelor
-Se aplica preventiv, atunci cand conditiile de mediu sunt favorabile pentru dezvoltarea ciupercilor (umiditate ridicata, temperatura adecvata agentilor de daunare). Se aplica in amestec cu fungicide, pentru a evita reinfectiile
-Se poate aplica chiar inainte de recoltare, nu necesita timp de pauza pana la recoltare
-Se poate aplica inaintea introducerii fructelor si legumelor in depozite, prin imersie in solutie
-Produs natural care imbunatateste calitatea recoltei
-Extinde perioada de conservare, pastrare a fructelor si legumelor
-Nu lasa reziduuri, nu necesita perioada de pauza dupa aplicare
-Nu este periculos pentru operatorul care aplica tratamentul
-Imbunatateste eficacitatea tratamentelor
-Nu creeaza rezistenta
-Nu prezinta fitotoxicitate

Compoziție %

Clorhidrat de Chitosan – 4% monomer din hidroliza enzimatica

Aplicare și dozare

-Foliara:
Pomi fructiferi si legume: 250-500 ml/100l apa

 

-Radiculara:
Pomi fructiferi, legume: 2.5-5L/ha

 

-Stimularea germinatiei:
Aplicare 1l/tona

Distribuie pe: