Peste două decenii de
agricultură inteligentă în România.

Cum adăugăm produsele corect în rezervor pentru tratamente mai eficiente

Tratamentele fitosanitare reprezintă o componentă importantă a gestionării corecte a culturilor agricole. Urmare a schimbărilor climatice, biologia agenților de dăunare s-a schimbat, aceștia manifestând și un polifagism accentuat, iar combaterea și ținerea lor sub control este la fel de importantă precum lucrările solului, genetica utilizată și fertilizarea.

Alegerea și aplicarea corectă a produselor fitosanitare, precum și a adjuvanților adecvați pot îmbunătăți semnificativ efectul tratamentelor fitosanitare.

În acest articol vom prezenta 10 pași cheie, necesar a fi parcurși pentru efectuarea unor tratamente fitosanitare corecte, folosind produse precum EVORIGHT PLUS, SPUMA STOPWETCIT NEO, dar și alte tipuri de formulări (WGWPSCECSL) și fertilizanții foliari.

Înainte de a realiza mixul pentru tratamentul fitosanitar, trebuie să ne asigurăm că s-au identificat corect problemele din câmp. Fără un diagnostic corect, investiția în îngrășăminte, în material genetic și în produse de protecția plantelor poate fi inutilă. Această evaluare stă la baza fiecărui tratament fitosanitar.

 

adjuvanți agricoli

 

1.  Dozajul începe cu determinarea cantității de apă ce urmează a fi aplicată pe hectar, în funcție de cultura, stadiul de vegetație și echipamentul de aplicare. La prepararea soluțiilor pentru tratament, se combină mai multe produse care, de obicei, generează o cantitate mare de spumă. Spuma determină neuniformitatea tratamentului și în loc de soluție, ajunge pe plante o cantitate mare de spumă. În plus, din cauza spumei, nu se poate umple rezervorul cu apă și acest fapt întârzie aplicarea tratamentului. Pentru evitatea aspectelor de mai sus este important sa adăugam un antispumant ca SPUMA STOP.

2.  În peste 90% din cazuri, apa are un conținut ridicat de săruri și un pH neadecvat tratamentului de aplicat. În acest caz este obligatoriu să adăugăm un corector pentru calitatea apei. EVORIGHT PLUS este un adjuvant cu 7 funcții: pe lângă corecția calității apei, acesta ajută și la neutralizarea cationilor din apă, compatibilizează, omogenizează și stablilizează produsele din amestec, oferă o dispersie excelentă pe suprafața frunzei, reduce tensiunea superficială a picaturilor și asigură reținerea substanțelor active pe suprafața frunzelor pe o durată mai lungă.

 

 

3. În pasul 3 se adaugă produsele pre-dozate în pungi/plicuri, autodizolvabile.

4. În pasul 4 se adaugă produsele care au formula WG și WDG (Granule dispersabile în apă): Acestea constau în granule solide, care sunt dizolvate în apă înainte de aplicare, formând o suspensie omogenă pentru a fi utilizată în tratamente.

5. În pasul 5 se adaugă produsele cu formulare WP (pulberi dispersabile în apă).

6Formulele SC (Suspensiile concentrate): Suspensia concentrată este o formulare în care particule foarte mici dintr-un ingredient activ solid sunt dispersate în apă. Substanta activa este diluată în dispersie apoasă, ce asigură o suspensie continuă și un amestec ușor cu apa.

7Formulele EC (concentrate emulsionabile) și suspoemulsiile (SE): În cazul formulelor EC, substanțele active sunt dizolvate într-un emulsifiant, iar suspoemulsiile sunt pe bază de apă și ulei, pentru a permite o aplicare facilă și eficientă.

8Formulele SL (Concentrate solubile în apă): Aceste formule constau într-un lichid concentrat care se dizolvă în apă pentru a obține soluția finală de aplicat pe culturi.

9. Un penultim produs este WETCIT NEO, un adjuvant dintr-o gamă nouă, menit să imbunătățească tratamentele fitosanitare.

WETCITNEO înglobează tehnologia ORONEO® și este un amestec unic de uleiuri botanice, etoxilați de alcool (LAE), agenți tensioactivi și alte ingrediente.

Prin tehnologia ORORNEO®WETCITNEO asigură dispersia extrem de rapidă a soluției pe suprafața organelor tratate, penetrarea rapidă a cuticulei și/sau a învelișului exterior și translocarea tuturor partenerilor sistemici în interiorul plantei atât prin xilem cât și prin floem.

Caracteristica de penetrare și translocare este unică pentru produsul WETCITNEO.

10. Ultimii care se adaugă în soluția de tratat sunt fertilizanții foliari. Integrați în planul de tratament, aceștia vor ajuta plantele să fie mai sănătoase și mai rezistente la boli, la atacurile dăunătorilor și la stresul abiotic.

Respectarea acestor pași ne poate ajuta să obținem rezultate optime în controlul dăunătorilor și al bolilor, asigurând astfel o producție agricolă sănătoasă și sustenabilă.

Pentru tratamente mai eficiente, apelați reprezentantul NATUREVO!

Distribuie pe: