Peste două decenii de
agricultură inteligentă în România.

Tehnologie Naturevo pentru cultura de soia

Culturile cele mai expuse în condițiile schimbărilor climatice sunt cele cu un coeficient de transpirație ridicat și cu un consum de apă ridicat pentru obținerea producției. Soia este o mare consumatoare de apă și nutrienți.

 

Naturevo are soluții pentru obținerea unor producții consistente și de calitate, cu un consum de apă și nutrienți mult mai redus. Prin programele pe care le implementează, Naturevo măreşte randamentul energetic cu până la 100% prin:

  • Utilizarea fertilizanţilor cu eliberare controlată: la doze de 2 – 3 ori mai mici, se obţine aceeaşi cantitate de elemente nutritive ȋn plantă;
  • Reţetele de stimulare a germinaţiei seminţelor reduc de 2 – 3 ori cantitatea de energie internă a seminţei pentru desfăşurarea proceselor iniţiale, până la transferul consumului energetic pe baza produselor de asimilaţie clorofiliană.

 

Reţetele complexe de protecţie / fertilizare / stimulare aplicate foliar, uneori şi radicular sau prin fertigare, pot duce la creşterea randamentului fotosintetic cu până la 100%. Reţetele complexe determină reducerea consumurilor energetice prin:

  • Prevenirea atacului agenţilor dăunători (planta consumă intens pentru a se apăra);
  • Reducerea transpiraţiei, respiraţiei, fotorespiraţiei şi / sau prelungirea activităţii celulelor / ţesuturilor.

 

Prin implicarea sa în cultura de soia, Naturevo asigură un nivel de producție superior, chiar în contextul unui deficit de apă din sol și al temperaturilor extreme, cu umiditate redusă a aerului.
Astfel, pentru stimularea germinației și protejarea plantelor tinere, la tratament sămânță, Naturevo recomandă: ROOTIP BASIC + KERAFOL sau KERAMIN K + inoculant.

Pentru stimularea formării florilor, a fecundării (mărirea numărului de păstăi legate), mărirea numărului de boabe în păstăi, creșterea rezistenței la secetă și mărirea producției, Naturevo recomandă: EVOBOR + KERAFOL + OVIPRON + FIGHTER PHOS + ENERGEVO + fungicid + acaricid (dacă este cazul).

În funcție de specificul culturii, în loc de ENERGEVO se poate folosi unul dintre fertilizanții foliari: CODICEVO, MATUREVO, FINALEVO, REZISTEVO. Toți fertilizanții speciali din gama EVO au de 3 – 5 ori mai multe elemente chelatate decât alte formulări.

Naturevo are produse în portofoliu și pentru soia cultivată ecologic. Pachetul de tratament și germinare recomandat pentru culturile ecologice este următorul: ROOTIP MIX + KERAFOL EVO + ALTOSAN + DEFFORT + MIMOX.

 

Beneficiile folosirii pachetelor FLEXITECHagro® de germinare:

  • Asigură răsărirea rapidă chiar în condiții de stres termic, hidric și de compactare a solului.
  • Conferă vigoare sporită plantelor în primele faze de vegetație.
  • Întârzie apariția bolilor foliare în culturi cu câteva săptămâni.
  • Reduce consumurile energetice, prezervând energia internă a plantelor.
  • Mărește absorbția selectivă a macro și microelementelor nutritive din sol.
  • Mărește rezistența tinerelor plăntuțe în fața agenților patogeni din sol și a stresului abiotic.
  • Determină parcurgerea mai rapidă a fazelor de vegetație și timpurietatea recoltei.

 

Pentru informații suplimentare privind produsele din pachetele FLEXITECHagro® care se pot utiliza la cultura de soia, accesați flyer-ul Naturevo pentru cultura de soia din sectiunea CATALOAGE de pe site.

Distribuie pe: