Peste două decenii de
agricultură inteligentă în România.

Utilizarea WETCIT pentru creșterea eficienței produselor de protecția plantelor și a fertilizanților foliari

În condițiile schimbărilor climatice și a agriculturii inteligente, este esențial succesul tratamentelor fitosanitare complexe pentru obținerea unei culturi curate și a unui spor suplimentar de producție.

Produsele de protecție a plantelor (PPP), fertilizanții foliari și biostimulatorii sunt într-o dezvoltare continuă și totodată instrumente indispensabile agriculturii actuale, dozele sunt tot mai clare iar spectrul de acțiune este din ce în ce mai precis. De multe ori, însă, datorită unor factori care nu pot fi controlați, eficiența produselor este mai redusă decât cea scontată. În acest sens, producătorii de adjuvanți, umectanți și agenți de tamponare dezvoltă diverse substanțe care să vina în sprijinul produselor curente de tratament prin diverse moduri de acțiune în scopul optimizării efectului acestora.

WETCIT este un adjuvant de ultima generație obținut din alcooli și terpene, care asociat cu tratamentele fitosanitare curente favorizează și garantează o acoperire superioară și o translocare eficientă a substanțelor active și a nutrienților.

WETCIT acționează prin reducerea tensiunii superficiale a soluției de stropit și prin tehnologia TransPhloem.

În funcție de doză, produsul are efect dispersant sau/și penetrant. Acest produs este pretabil tuturor tipurilor de tratamente. Asociat cu erbicidele de contact, WETCIT ajută la controlul mai uniform al buruienilor rezistente sau problematice. În aceeași măsură optimizează eficiența produselor sistemice absorbite prin frunze, determimand pătrunderea soluției pulverizate în zone greu accesibile.

WETCIT se diferențiază de alți adjuvanți printr-o caracteristică unică, și anume capacitatea de reumectare, care face produsul capabil să mențină tensiunea superficială scăzută pe suprafețele hidrofobe pe o perioadă de până la 10 zile de la pulverizare. Prin acest mod de lucru, produsul împiedică formarea de picături de apă pe frunze, fructe și scoarță după ploaie, irigare sau roua dimineții, lăsând un strat subțire de apă care se evaporă rapid.

Este bine cunoscut faptul că cu cât apa de pe vegetație se usucă mai repede, cu atât condițiile de dezvoltare a fungilor sunt mai puțin favorabile. Un alt beneficiu al capacității de reumectare a WETCIT este prezent în tratamentele de acoperire cu substanțe care nu sunt mobile (Cu, S sau Mancozeb) și tind să protejeze doar țesuturile cu care au venit în contact în momentul pulverizării.

Utilizand WETCIT în tratamentele fitosanitare avem garanția umectării îmbunătățite a exoscheletului ceruit al insectelor, a miceliului extern hidrofob și a sporilor de ciuperci, cât și penetrarea îmbunătățită a insecticidelor în orificiile respiratorii și în membranele de protecție ale insectelor.

Adaugat în amestecurile din rezervoare, WETCIT previne acumularea de reziduuri în rezervoare și în echipamentul de pulverizare, împiedicând astfel înfundarea duzelor.

Tehnologia TransPhloem specifică produsului WETCIT maximizează efectul fertilizării foliare prin creșterea absorbției elementelor esențiale nutriției și în aceeași măsură a mobilității acestora. WETCIT premite o vehiculare mai rapidă și completă a nutrienților în plantă, ceea ce de multe ori duce la reducerea costului cu nutrienți și la creșterea calității recoltei.

Produsul WETCIT este din toate punctele de vedere un câștig clar pentru utilizatorii lui și astăzi reprezintă o soluție unică în optimizarea efectului tratamentelor aplicate asupra culturilor din toate ramurile producției, indiferent de sistemul în care produce o unitate, produsul pretându-se fără restricții și în agricultura ecologică.

Distribuie pe: