Peste două decenii de
agricultură inteligentă în România.

PERFORMANTA cu FLEXITECHAGRO!

Locul în care tehnologia răspunde schimbărilor climatice actuale
Companii partenere: NATUREVO, NUFARM si PORSCHE INTER AUTO Ferma: Agrozootehnica Mihăileşti Prunaru, jud. Teleorman, 30 mai 2019

În data de 30 mai a.c., compania Naturevo i-a invitat pe producătorii agricoli în ferma Agrozootehnica Mihăileşti, în localitatea Prunaru, jud. Teleorman pentru a le prezenta soluţiile inteligente, cu ajutorul carora pot face faţă provocărilor la care sunt expuse culturile agricole. Evenimentul de excepţie a fost organizat în parteneriat cu Nufarm România şi Porsche Inter Auto.

Deschiderea evenimentului i-a revenit directorului de marketing Mihaela Radu, care a ținut să mulțumească partenerilor care s-au alăturat companiei și care au făcut posibilă realizarea acestei întâlniri. “Vă mulțumesc că sunteți astăzi, aici, alături de noi, de reprezentanții Naturevo, la evenimentul Performanță cu FLEXITECHagro. Întâlnirea nu ar fi avut loc dacă nu am fi avut sprijinul gazdei noastre, domnul ing. Gheorghe Nițu, dar şi a domnului inginer Dumitru, cărora vreau să le mulţumesc pentru că ne-au ajutat în realizarea acestei platforme demonstrative.”

La rândul său, fondatorul companiei Naturevo, John Enoiu, a transmis un mesaj invitaţilor prezenţi la eveniment. “Dragi fermieri, vă asigur că noi, specialiștii companiei Naturevo, suntem pregătiți să răspundem tuturor problemelor pe care le întâmpinaţi. Facem excepție doar la o secetă masivă, când practic nu avem cum să înlocuim lipsa completă a apei. În schimb, prin tehnologiile pe care noi le propunem, se reduce consumul de apă cu 30-40%, se reduce pierderea de apă cu 20-30%, iar plantele pot să producă foarte bine chiar cu jumătate din cantitatea de apă, pe care în mod curent o consumă.

Daniel Daia, directorul naţional de vânzări al companiei Naturevo, le-a vorbit fermierilor invitaţi despre importanţa azotului în sol şi despre soluţia propusă prin utilizarea produsului Novatec Classic.

În continuare, Cristian Vlad, director de dezvoltare piaţă în cadrul companiei Naturevo, a trecut în revistă două produse din gama Nexur, respectiv: Nexur Uree – formula 46-0-0 şi Nexur S – Uree+Sulfat de Amoniu, formula 38-0-0+19S.

La rândul său, Andrei Nanu, director regional de vânzări în cadrul companiei Naturevo, a prezentat avantajele biostimulatorului Kerafol. “Kerafol este un biostimulator de crestere ce contine 19 aminoacizi diferiti, dintre care 30% sunt liberi, ceea ce inseamna ca disponibili pt plante, lucru foarte important. Pe langa aminoacizi, mai contine si N si K.”

A urmat Vlad Filip, reprezentant tehnic al companiei Naturevo, care a vorbit despre biostimulatorul special Rootip Basic. “Rootip Basic este un biostimulator radicular special de nouă generație. Este un produs creat pentru a stimula apariţia şi dezvoltarea de noi perişori absorbanţi, pentru a garanta absorbţia elementelor nutritive cu aplicare la sol."

Vizitarea culturilor a continuat cu prezentarea tehnologiilor de protecţie, susţinută de echipa companiei partenere, Nufarm România. Directorul Regional de Vânzări, Irina Mitu a trecut în revistă tratamentele care au vizat combaterea buruienilor și protecția împotriva bolilor și dăunătorilor.

La finalul evenimentului specialiştii au organizat un concurs cu premii de la Academia Titi Aur. Fermierii veniți la întâlnirea în câmp au avut prilejul de a se întâlni cu Ministrul Agriculturii Petre Daea, care a vizitat cultura de grâu alături de John Enoiu și de fermierul Gheorghe Nițu.

Redactorul revistei Business Press Agricol prezent la eveniment a stat de vorbă cu domnul ing. Gheorghe Niţu, gazda fermei Agrozootehnica Mihăileşti, care administrează circa 4000 de hectare de teren agricol la graniţa dintre judeţele Giurgiu şi Teleorman.