Aminoacizi de calitate pentru plante asigurate

Peste două decenii de
agricultură inteligentă în România.

Aminoacizi de calitate pentru plante asigurate

Agricultura de astazi nu mai inseamna doar fertilizare si protectia plantelor, ci si sustinerea acestora in fata stresului abiotic si biotic.

Factorii de stres precum seceta pe care o avem din 2020 in fiecare an, temperaturile extreme, carentele nutritionale sau atacurile de boli si daunatori pot compromite serios productiile.

Chiar si in acest context, fermierii se asteapta ca anul 2025 sa fie unul bun, cu productii ridicate si preturi pe masura.

 

 

Schimbarile climatice si rolul biostimulatorilor

O metoda prin care putem sa atingem ce ne-am propus pentru anul 2025 este sa intelegm mai bine impactul pe care il au schimbarile climatice asupra productiei. Aceasta intelegere ne va ajuta sa luam decizii mai informate privind produsele pe care ne putem baza in planul de tratament.

La nivel mondial, fermierii performanti au inteles rolul biostimulatorilor in tehnologia de cultura si invata prin practica ce produse sa aleaga si cum sa le foloseasca.

Se estimeaza ca industria pietei biostimulatorilor va creste, inregistrand o rata de crestere anuala compusa (CAGR) de 14,18 % in perioada de prognoza 2024 – 2032.

Biostimulatorii pe baza de aminoacizi esentiali sunt foarte importanti in actualele conditii din Romania, iar Kerafol, cu un continut echilibrat de potasiu, polipeptide, triptofan, lizina, acid glutamic si alti aminoacizi importanti si de calitate, este solutia la indemana fermierilor.

 

 

Triptofanul – precursorul fitohormonilor de crestere

Triptofanul este un aminoacid esential pentru plante, deoarece sta la baza sintezei auxinelor, hormoni vegetali responsabili pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a plantelor.

Aplicarea foliara a L-Triptofanului (L-TRP) s-a dovedit a fi esentiala pentru cresterea si dezvoltarea normala a plantelor.

 

 

Lizina – fundamentul unui metabolism echilibrat

Lizina este esentiala pentru sinteza proteinelor si pentru dezvoltarea tesuturilor vegetale.

Acest aminoacid contribuie la cresterea rezistentei la stres, imbunatatind metabolismul plantelor si capacitatea acestora de a absorbi si utiliza eficient nutrientii.

Prin aplicarea unui biostimulator precum Kerafol, plantele beneficiaza de un aport optim de lizina, ceea ce le permite sa treaca mai usor peste perioadele dificile.

 

 

Acidul glutamic – raspuns rapid la stresul abiotic

Acidul glutamic este implicat direct in sinteza clorofilei, avand un rol important in fotosinteza si in metabolismul plantelor.

In plus, acesta actioneaza ca un agent antistres, protejand celulele vegetale de efectele negative ale secetei, salinitatii si temperaturilor extreme.

Aplicarea Kerafol ajuta la mentinerea unui echilibru fiziologic optim, oferind plantelor un avantaj considerabil in conditii de stres.

 

 

De ce sa aplicati un biostimulator precum Kerafol?

Fermierii care aleg sa foloseasca Kerafol vor observa multiple beneficii pentru culturile lor:

 

  • Crestere accelerata si dezvoltare echilibrata datorita auxinelor sintetizate cu ajutorul triptofanului;
  • O mai buna absorbtie a nutrientilor si o rezistenta sporita la stres datorita lizinei;
  • Protectie impotriva stresului abiotic, in special impotriva secetei si temperaturilor extreme, prin acidul glutamic;
  • Diminuarea efectului de fitotoxicitate atunci cand cultura este erbicidata;
  • Rezistenta ridicata la stresul abiotic, determinata de glicina, betaina s.a.

 

Prin utilizarea Kerafol, fermierii nu doar ca isi protejeaza culturile, dar le si ofera resursele necesare pentru a atinge potentialul maxim de productie al soiului sau hibridului ales.

Astazi nu mai putem vorbi de performante de productie fara a folosi tehnologii adaptate conditiilor climatice cu care ne confruntam.

Alegerea unui biostimulator de calitate face diferenta dintre o cultura slaba si una viguroasa, capabila sa ofere productii ridicate si constante.

 

 

Cand si cum aplicam Kerafol?

Daca ne referim la tratamentul semintelor, recomandarea specialistilor NATUREVO este ca tratamentul sa fie completat cu Rootip Basic (biostimulator radicular) si ArgintEVO (produs ce are la baza nanotehnologia – nanoparticule de argint).

 

Cereale paioase:

1 l Kerafol/tona + 1 l Rootip Basic/tona + 150 ml ArgintEVO/tona de seminte

 

Porumb, floarea soarelui, soia, mazare:

2 l Kerafol/tona + 2 l Rootip Basic/tona + 200 ml ArgintEVO/tona

 

In vegetatie:

Se va aplica o doza de 1-2 l/ha Kerafol la culturile de cereale paioase, rapita, porumb, iar la floarea soarelui, pentru a diminua efectul stresului de erbicidare, se va aplica o doza de 1 litru Kerafol/ha.

 

Pentru culturile horticole:

Se aplica 2 – 3 litri Kerafol/tratament.

 

 

Aveti nevoie de consultanta de specialitate?

Contactati reprezentantul NATUREVO din zona dumneavoastra si aflati cum puteti pozitiona Kerafol in ferma pentru productii mai bune!

 

ing. Mihaela Radu

Director Marketing NATUREVO

Distribuie pe: