Ce beneficii are calciul pentru culturi

Peste două decenii de
agricultură inteligentă în România.

Ce beneficii are calciul pentru culturi

Calciul (Ca) joaca un rol fundamental in multe procese fiziologice ale plantelor, cum ar fi construirea peretelui celular, gestionarea stresului abiotic si sanatatea plantelor.

Importanta calciului este adesea subestimata in comparatie cu alti nutrienti precum azotul sau potasiul, desi este un nutrient esential pentru cresterea si rezistenta plantelor.

 

 

Calciul, esential pentru structura si rezistenta plantelor

 

Atunci cand culturile sunt stresate, cum ar fi in timpul perioadelor de seceta, arsita, calciul le ajuta sa ramana mai rezistente.

Calciul este vital pentru plante.

Acesta intareste peretii si membranele celulare, imbunatateste rigiditatea tesuturilor vegetale, reducand astfel riscul de cadere si imbunatatind capacitatea plantelor de a rezista bolilor.

 

  • CALCIPRILL® asigura nutritia cu calciu si reduce riscul de cadere la grau

 

Calciprill asigura nutritia cu calciu si reduce riscul de cadere la grau

 

 

Calciul fortifica aparatul radicular si vegetativ

 

Calciul sustine alungirea radacinilor si imbunatateste cresterea perisorilor absorbanti, permitand plantelor sa acceseze mai multa apa si nutrienti din sol pentru a evita stresul hidric si nutritional.

Calciul este implicat in procesul de vindecare a tesuturilor deteriorate prin accelerarea formarii de noi pereti celulari. Acest lucru reduce riscul de infectie de catre agentii patogeni.

Calciul este deosebit de important pentru culturile de iarna, cum ar fi graul si rapita, unde un sistem radicular bine dezvoltat si robust ajuta plantele sa supravietuiasca conditiilor dificile si sa stimuleze cresterea in primavara.

 

 

  • CALCIPRILL® asigura nutritia cu calciu si fortifica aparatul radicular si vegetativ la rapita.

 

Calciprill asigura nutritia cu calciu si fortifica aparatul radicular si vegetativ la rapita

 

 

Calciul regleaza transpiratia si creste rezistenta plantelor

 

  • Calciul actioneaza asupra membranelor celulare ale stomatelor pentru a controla deschiderea si inchiderea acestora.
  • In conditii climatice din ce in ce mai extreme (arsita, seceta, arsuri solare), calciul actioneaza ca un regulator, mentinand integritatea membranelor celulare, imbunatatind eficienta fotosintezei si promovand rezilienta plantelor.
  • In plus, calciul imbunatateste dinamica apei in sol. De asemenea, creste toleranta la inghet prin stabilizarea membranelor impotriva fluctuatiilor termice.

 

 

  • CALCIPRILL® asigura nutritia cu calciu si imbunatateste rezistenta plantelor la seceta.

 

Calciprill asigura nutritia cu calciu si imbunatateste rezistenta plantelor la seceta

 

 

Calciul imbunatateste asimilarea nutrientilor esentiali pentru metabolismul plantelor



Un aport adecvat de calciu garanteaza o mai buna stabilitate si permeabilitate a membranelor celulare. Aceasta favorizeaza asimilarea magneziului, potasiului si sodiului, reducand astfel dezechilibrele nutritionale.

Calciul este, de asemenea, esential pentru asimilarea si valorificarea azotului.

 

 

  • CALCIPRILL® aigura nutritia cu calciu, esențiala pentru cresterea plantelor

 

Calciul imbunatateste asimilarea nutrientilor esentiali pentru metabolismul plantelor

 

Calciul este esential pentru sanatatea radacinilor. Calciul favorizeaza absorbtia si utilizarea azotului, potasiului, fosforului, magneziului, sulfului si oligoelementelor.

 

 

Calciul stimuleaza cresterea plantelor

 

Calciul joaca un rol cheie in procesele de crestere a tesuturilor. Acesta favorizeaza diviziunea celulara, asigurand dezvoltarea armonioasa a organelor vegetale. Este esential pentru elongatia celulara, garantand cresterea rapida a tesuturilor tinere aeriene si a radacinilor.

 

 

Calciul favorizeaza fertilitatea si polenizarea

 

Calciul este implicat in formarea graunciorilor de polen si a tubului polinic, ceea ce este esential pentru reproducerea plantelor. O deficienta de calciu poate duce la o fertilizare incompleta si la pierderi de productie.

 

  • CALCIPRILL®, prin nutritia cu calciu, asigura cresterea numarului de boabe si umplerea lor

 

Calciprill asigura cresterea numarului de boabe si umplerea lor

 

 

Calciul imbunatateste calitatea culturilor

 

Calciul imbunatateste migrarea carbohidratilor (zaharuri) si a proteinelor catre tesuturile de rezerva (fructe, seminte, tuberculi), ceea ce imbunatateste calitatea productiei.

 

 

Cresteti productivitatea culturilor si calitatea solului cu Omya Calciprill®

 

Omya Calciprill® este un produs granulat care contine particule micronizate si foarte reactive de carbonat de calciu natural. Este aprobat pentru agricultura ecologica, in conformitate cu Regulamentul CE 2018/848.

Utilizati Omya Calciprill® pentru a ajuta solul sa furnizeze calciu activ pentru culturi.

 

 

Pentru consultanta de specialitate, apelati cu incredere la reprezentantul NATUREVO din zona dumneavoastra!

 

 

echipele OMYA si NATUREVO

17.03.2025

 

Distribuie pe: