Peste două decenii de
agricultură inteligentă în România.

Avem soluțiile pentru redresarea culturilor

Dragi agricultori,

Știm cu toții că din ultimii 4 ani (2020 – 2023), doar unul (2021) a fost relativ normal pentru producția agricolă. Ceilalți 3 ani au venit cu foarte multe influențe negative (exces de umiditate în toamnă și primăvară în Vest) și perioade foarte lungi de secetă în restul țării.

În aceste condiții, producțiile au fost diminuate până la calamitarea totală.

Pe lângă aceste aspecte, a mai apărut și fenomenul descreșterii majore a prețului de vânzare a producției agricole, fapt ce a dus la o stare financiară precară a fermierilor.

Aceștia au ajuns să ia ”măsuri disperate” care înseamnă reducerea costurilor până la nivelul realizării unor producții total nerentabile.

 

Soluții pentru redresarea culturilor

Vă amintesc că NATUREVO are în portofoliu produse care permit obținerea unor producții profitabile, chiar dacă la prima vedere prețul pe unitatea de măsură (kg/l/tonă) este mai mare.

Îngrășămintele cu eliberare controlată NovaTec®, Nexur®, Airtek, NG sunt mult mai eficiente, cu doze mai reduse cu 25-30%/ha/aplicare.

Ex: NovaTec® Classic – la floarea-soarelui, soia, porumb, se aplică 125-175 kg/ha și de foarte multe ori nu mai este necesară a doua aplicare de îngrășământ. Dacă este necesară o doză de azot, 150-200 kg de Nexur®, aplicată o singură dată, este o doză suficientă.

Faceți calcule corecte și veți vedea că, în total, cheltuiala numai cu îngrășămintele este mai redusă cu 25-30% față de îngrășămintele clasice.

Refacerea calității solului și nutriția cu calciu sau calciu plus sulf sunt aspecte cheie, atât pentru absorbția elementelor nutritive din sol, pentru o nutriție echilibrată, pentru creșterea rezistenței la secetă, radiații solare, cât și pentru fenomenul de cădere a plantelor.

Pentru aceste provocări, avem la îndemână produsele Calciprill® și Sulfoprill®.

 

Reluarea vegetației și refacerea potențialului productiv

După iernare, vom avea cel puțin două situații:

 

De avut în vedere

Mare atenție dacă sunt apărute deja infecții sau atacuri de muște, căci în acest caz trebuie aplicate fungicide și insecticide în combinație.

Folosiți în toate combinațiile 100-150 ml/ha ArgintEVO*. Veți fi uimiți de rezultate.

Nu uitați: în peste 90% din cazuri, apa are un conținut ridicat de săruri. Pentru corectarea apei, ca să aibă efect tratamentele, folosiți 0,1 – 0,2% Evoright Plus.

WETCIT NEO, în concentrație de 0,1 – 0,2% asigură o translocare mai bună a substanțelor active. WETCIT NEO se adaugă la sfârșitul pregătirii soluției.

La culturile de cereale, în tratamentul al doilea, avem disponibile 2 produse care îmbunătățesc fertilitatea: POLYACTIV MN (la cereale) și POLYACTIV B (la cereale, rapiță).

Acestea sunt doar câteva dintre produsele cheie care pot face diferența dintre o producție slabă și una profitabilă.

Vă stăm la dispoziție cu orice informație utilă pentru redresarea culturilor!

 

 

Dr. Ing. Ioan Enoiu

Director Strategii Integrate NATUREVO

*a se evita combinarea ArgintEVO cu Copfort!

Distribuie pe: