Peste două decenii de
agricultură inteligentă în România.

Campanie de toamna de succes cu solutii testate de fermieri

Sanatatea solurilor este importanta pentru fermieri si este la fel de importanta si pentru NATUREVO. In contextul in care seceta provoaca mari pagube in fermele din Romania, fermierii se uita catre noi modalitati de a imbunatati sanatatea solurilor, astfel incat sa faca fata mai usor schimbarilor climatice.

Un sol sanatos aduce beneficii multiple atat la nivel economic, cat si la nivel moral. Fermierii care au grija de sanatatea solurilor sunt fermieri care au un respect puternic fata de natura si fata de agricultura. Acestia inteleg importanta Pamantului si stiu ca este de datoria lor sa aiba grija de aceasta mostenire si sa o predea generatiilor viitoare cel putin in aceleasi conditii.

Primul pas pentru a practica o agricultura curata si profitabila este sa cunoasca indeaproape solul pe care il lucreaza. Agricultorii pot lua cele mai bune decizii legate de fertilizare atunci cand isi fac analizele de sol. Cu ajutorul stiintei vor avea beneficii agronomice si, in acelasi timp, vor proteja si mediul inconjurator.

Compania NATUREVO a inteles bine aceasta nevoie a fermierilor si, in acest sens, in anul 2022 a achizitionat laboratorul de analize agrochimice din judetul Arad. Astazi, MINEAR LABORATOARE este dotat cu aparatura de ultima generatie, echipamente de prelevare si o echipa de specialisti gata sa sustina fermierii in demersurile lor pentru a incepe o campanie agricola de succes.

La MINEAR LABORATOARE se pot face analize de sol, analize de probe vegetale, analiza chimica a apei, analize de ingrasaminte si se poate realiza un plan detaliat de fertilizare.

grafic ph

Un alt aspect important in obtinerea unor productii ridicate este atentia catre pH-ul solului

Investitia in ingrasaminte reprezinta cel mai mare procent din investitia per hectar si trebuie sa ne asiguram ca aceasta investitie intoarce productiile pe care le asteptam. Partenerii NATUREVO sunt asigurati de atentia indreptata catre toate aspectele care pot creste productia si, totodata, profitabilitatea fermei.

De exemplu, la un pH de 5,5, vom avea o disponibilitate de 67% a ingrasamintelor aplicate. Asta insemna pierderea profitului pe hectar.

Prin aplicarea produsului Calciprill, nu doar ca vom corecta in mod durabil pH-ul solului, dar vom imbunatati structura, fertilitatea, echilibrul aero-hidric al solului si, in acelasi timp, vom asigura nutritia cu calciu de care toate culturile au nevoie.

 

 Stimularea Germinatiei

De cele mai multe ori, conditiile din toamna sunt nesatisfacatoare pentru o rasarire uniforma si o dezvoltare puternica, astfel ca fermierii pot interveni cu un pachet de stimulare a germinatiei semintelor format din 3 produse care si-au demonstrat efectul de-a lungul mai multor ani.

pachet stimularea germinatiei culturi de cereale

stimulare germinatie grau

 

Radacina este creierul plantei si aceasta trebuie mentinuta puternica, viguroasa, mereu gata sa absoarba toti nutrientii de care are nevoie planta. Daca conditiile vitrege persista in toamna si aparatul radicular nu este suficient de bine dezvoltat, este important sa se intervina in primul tratament din toamna cu 2 litri Rootip/ha.

 

Fertilizarea inteligenta care asigura productii mari

Nu putem anula efectele schimbarilor climatice, dar putem diminua efectele acestora prin actiuni care sa conduca la dezvoltarea unor plante mai viguroase si mai rezistente.

Fertilizarea solurilor pentru infiintarea culturilor de toamna este primul aspect la care se gandesc fermierii atunci cand isi planifica campania. Experientele din teren ale colegilor din echipa NATUREVO au demonstrat ca alegerea unui ingrasamant de sol care sa fie cu adevarat complex, creste sansele ca plantele sa nu prezinte deficiente si sa aiba o dezvoltare mai buna inca din toamna. Pentru a parcurge mai usor primele faze de vegetatie, este bine sa ne indreptam atentia catre fertilizantii care, pe langa macroelemente, contin oligo si microelemente.

NovaTec® Classic este fertilizantul de sol care pe langa NPK are un continut echilibrat de oligo si microelemente. Prezenta inhibitorului de nitrificare DMPP asigura nutritia echilibrata de care are nevoie cultura. Fermierii care au utilizat produsul 2-3 ani au remarcat o imbunatatire a calitatii solului, productii mai ridicate si eforturi mai mici in ceea ce priveste logistica produsului.

Prin colaborarea cu echipa NATUREVO, puteti fi siguri de faptul ca veti alege doar produse de calitate si veti utiliza tehnologii profitabile care raspund favorabil tuturor conditiilor climatice.

 

Ing. Mihaela RADU

Director Marketing NATUREVO

Distribuie pe: