Peste două decenii de
agricultură inteligentă în România.

Copfort. Puterea construcției și rezistenței din interior – cupru sistemic

Acum 250 de ani, oamenii de știință au descoperit că semințele de grâu tratate cu o soluție slabă de cupru au căpătat o rezistență mult mai mare la ciupercile transmise prin semințe.

 

De atunci și până în prezent, oamenii de știință au continuat să facă cercetări amănunțite pe baza acestei substanțe și au descoperit beneficiile multiple ale utilizării cuprului împotriva multor boli ale plantelor. Produsele pe bază de cupru, aplicate la momentul potrivit și în mod corect, au un impact pozitiv major asupra culturilor. La nivel mondial, se folosesc anual mii de tone de produse pe bază de cupru pentru prevenirea bolilor la plantele de cultură, precum și pentru stimularea proceselor fiziologice.

 

Cuprul este component al enzimelor oxidative, condiționând procesele bioenergetice și fenomenele de sinteză la nivel celular. Are și rol de coenzimă în sistemul enzimatic. Cuprul participă la formarea clorofilei și accelerează metabolismul hidrocarburilor și azotului în plante. Stimulează sinteza vitaminelor din complexul B și A și activează respirația țesuturilor.

 

Pornind de la importanța cuprului, compania Altinco pune la dispoziția fermierilor din întreaga lume produsul Copfort. În România, acest produs este distribuit în exclusivitate de compania NATUREVO.

Copfort este unic pentru că este singurul produs de pe piață care conține cupru complexat cu acid gluconic, ceea ce îl face să acționeze sistemic. Copfort este un excelent fortifiant pentru plante și inductor de apărare împotriva bolilor fungice și bacteriozelor (elicitor). Produsul acționează simultan în mai multe multe zone din plantă și în situațiile de stres de origine biotică și abiotică. Gluconatul de cupru din Copfort pătrunde cu ușurință prin cuticulă, stopând creșterea hifelor ciupercii sau multiplicarea bacteriilor și participând la nivel celular la toate procesele menționate mai sus.

 

Datorită acțiunii sale sistemice acro și bazipetale, produsul acționează la nivelul întregii plante, inclusiv la nivelul rădăcinii și al microorganismelor din sol.

În practica agricolă din România, fermierii au utilizat cu succes produsul Copfort la culturile de floarea soarelui și grâu, dar și în plantațiile pomicole, viticole și în legumicultură.

 

Copfort este certificat pentru utilizare în agricultura ecologică.

 

Un experiment actual din practică ne arata cum produsul Copfort a inhibat dezvoltarea manei la floarea soarelui. Experimentul a fost realizat prin comparația acțiunii Copfort cu acțiunea altui produs recomandat împotriva manei la floarea soarelui.

Copfort are rezultate spectaculoase și la celelalte culturi, inducând o rezistență naturală.  De exemplu: fermierii care aplică Copfort la cultura de grâu, elimină un tratament de bază, deoarece acesta nu mai este necesar, plantele prezentând o stare fitosanitară excelentă.

 

Copfort acționează și ca inhibitor de creștere, reducând major căderea culturilor și echilibrând creșterea cu maturarea.

 

Copfort – Un produs unic pe bază de cupru sistemic!

 

Apelati la echipa NATUREVO pentru a oferi o protectie de calitate a culturilor!

Accesati www.naturevo.ro, sectiunea Contact!

Distribuie pe: