Peste două decenii de
agricultură inteligentă în România.

Descoperiți evoluția tehnologiei în materie de adjuvanți agricoli – WETCIT NEO!

Folosirea adjuvantilor la pregătirea soluțiilor pentru tratamente este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont dacă dorim să avem efectul așteptat al tratamentelor fitosanitare.

 

În momentul actual, în Romania, se folosesc mai multi adjuvanți pentru a asigura dispersia mai bună a produselor de protecția plantelor și a celorlalte produse (biostimulatori, fertilizanți) pe suprafața aparatului aerian al plantelor.

 

Exista mulți adjuvanți care sunt adăugați încă din fabrică în formulările diferitelor produse pentru a facilita stabilitatea și funcționalitatea ingredientelor active, dar din ce în ce mai mult, fermierii sunt interesați să găsească acei adjuvanți care îmbunătățesc performanța produselor de protecția plantelor sau protejează împotriva degradării substanțelor active.

 

Majoritatea adjuvanților existenți pe piață nu permit penetrarea țesuturilor exterioare și translocarea acestora în plantă. În general, produsele sistemice de protecție a plantelor au în plantă o mișcare acropetală (de la locul unde intră în plantă, în sus). Având în vedere că o mare parte dintre organismele dăunătoare se situează la baza plantelor sau în sol, sunt necesari adjuvanți care să transloce substanțele active bazipetal (către baza plantei și în aparatul radicular).

 

Adjuvantul WETCIT NEO – care are la bază tehnologia inovatoare ORORNEO®, asigură performanța și maximizează efectul tuturor tratamentelor aplicate prin stropire, datorită faptului cădispersia are loc foarte rapid, penetrarea are loc mai rapid, iar translocarea substanțelor are loc atât acropetal, cât și bazipetal.

 

Cum se evidențiază WETCIT NEO în segmentul adjuvanților?

 

Iată care sunt principalele sale avantaje:

 

  • Formula WETCIT NEO este îmbunătățită în comparație cu formula anterioară (WETCIT).
  • Produsul are o performanță sporită în ceea ce privește dispersia și penetrarea soluțiilor în plante.

 

Siguranță crescută:

 

  • Prin înlocuirea tehnologiei OROWET® cu tehnologia ORONEO®, care utilizează uleiuri botanice și alte ingrediente naturale, WETCITNEO oferă o soluție mai sigură pentru fermieri, plante și mediu.
  • Reumectarea noilor creșteri o perioada de cca. 2-3 săptămâni (nu și a vârfurilor de creștere).
  • Viteză de penetrare mai rapidă, datorită îmbunătățirii proprietăților hidrofile și lipofile.
  • Caracteristica de penetrare și translocare este unică pentru adjuvantul WETCITNEO

 

Cum să aplicați WETCITNEO:

 

  • Pe suprafețele ceroase, utilizati WETCIT în doză de 25-50 ml/100 l apă;
  • Pentru creșterea eficienței tratamentelor cu produsele de protecția plantelor, utilizați 100-300 ml/100 l apă (0,1 – 0,3%).

 

O doză mai mare trebuie utilizată în cazul în care:

 

  • Nevoia de dispersie, penetrare și translocare este mai mare;
  • Este utilizat un volum relativ scăzut de apă;
  • Trebuie pulverizate suprafețele hidrofobe sau păroase ale plantelor, insectele cu secreții ceroase sau înveliș protector.
  • Este nevoie ca erbicidele să fie translocate pe o adâncime mai mare (buruieni perene, cu aparat radicular pivotant).
  • Pentru consultanță de specialitate, apelați reprezentantul NATUREVO!

Distribuie pe: