Pregătirea culturilor în toamna secetoasă a lui 2024
În contextul unui an agricol marcat de secetă, cum este toamna anului 2024, pregătirea culturilor necesită o abordare adaptată la…
Folosirea adjuvantilor la pregătirea soluțiilor pentru tratamente este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont dacă dorim să avem efectul așteptat al tratamentelor fitosanitare.
În momentul actual, în Romania, se folosesc mai multi adjuvanți pentru a asigura dispersia mai bună a produselor de protecția plantelor și a celorlalte produse (biostimulatori, fertilizanți) pe suprafața aparatului aerian al plantelor.
Exista mulți adjuvanți care sunt adăugați încă din fabrică în formulările diferitelor produse pentru a facilita stabilitatea și funcționalitatea ingredientelor active, dar din ce în ce mai mult, fermierii sunt interesați să găsească acei adjuvanți care îmbunătățesc performanța produselor de protecția plantelor sau protejează împotriva degradării substanțelor active.
Majoritatea adjuvanților existenți pe piață nu permit penetrarea țesuturilor exterioare și translocarea acestora în plantă. În general, produsele sistemice de protecție a plantelor au în plantă o mișcare acropetală (de la locul unde intră în plantă, în sus). Având în vedere că o mare parte dintre organismele dăunătoare se situează la baza plantelor sau în sol, sunt necesari adjuvanți care să transloce substanțele active bazipetal (către baza plantei și în aparatul radicular).
Adjuvantul WETCIT NEO – care are la bază tehnologia inovatoare ORORNEO®, asigură performanța și maximizează efectul tuturor tratamentelor aplicate prin stropire, datorită faptului cădispersia are loc foarte rapid, penetrarea are loc mai rapid, iar translocarea substanțelor are loc atât acropetal, cât și bazipetal.
Cum se evidențiază WETCIT NEO în segmentul adjuvanților?
Iată care sunt principalele sale avantaje:
Siguranță crescută:
Cum să aplicați WETCITNEO:
O doză mai mare trebuie utilizată în cazul în care: