Peste două decenii de
agricultură inteligentă în România.

Ploile torenţiale, grindina şi temperaturile scăzute afectează major culturile

Există, totuşi, soluţii pentru salvarea culturilor

Naturevo se preocupă de mulţi ani să gasească formule / soluţii de reducere a pierderilor cauzate de grindină, de inundaţiile temporare ale culturilor, de temperaturile scăzute şi nebulozitate ridicată pe perioade lungi.

 

Ȋn culturile afectate de grindină, primele măsuri se referă la cicatrizarea rănilor şi refacerea ţesuturilor, precum şi la reluarea desfăşurării normale a fenofazelor.

 

Ȋn acest scop, avem ȋn portofoliu următoarele produse:

– ROOTIP BASIC şi MIX: pentru mărirea vitezei de formare a perişorilor absorbanţi şi creşterea presiunii radiculare (cu sevă cu tot) către ţesuturile afectate.

– COPFORT: un produs cu un conţinut de numai 6 % cupru şi 2 % acid gluconic, care pătrunde ȋn ţesuturi şi acţionează ȋn direcţia prevenirii şi combaterii infecţiilor micotice şi bacteriene.

– KERAFOL: un produs pentru grăbirea refacerii ţesuturilor afectate mecanic şi chiar a celor care au arsuri solare ȋn faze incipiente, precum şi pentru grăbirea formării de noi ţesuturi. Protejează ȋmpotriva noilor arsuri.

– FIGHTER PHOS: un produs pentru activarea tuturor proceselor ȋn detrimentul oxidărilor, a degradărilor de ţesuturi. Acţionează ca vehicul acro şi bazipetal pentru ceilalţi compuşi din combinaţie.

Evident că vom utiliza şi produse de protecţia plantelor specifice pentru perioada de vegetaţie corespunzătoare.

Ȋn culturile afectate de cantităţi mari de apă putem ȋntâlni următoarele situaţii:

– Băltire de durată, când plantele se asfixiază şi mor. Nu există soluţie de refacere.

– Băltire temporară, când plantele ȋşi ȋncetează creşterea şi cultura are tendinţa să moară. Recomandăm intervenţia rapidă cu o soluţie de ROOTIP BASIC (sau ROOTIP MIX) plus FIGHTER PHOS plus un fertilizant foliar special.

– CODICEVO, MATUREVO, ENERGEVO, FINALEVO, REZISTEVO pot reface cultura până la 75 – 80 % din potenţialul normal.

– Pătrunderea erbicidelor pre sau postemergente către rădăcină din cauza cantităţilor mari de apă, la care se poate adăuga temperatura scăzută, poate duce la apariţia fenomenelor de fitotoxicitate. Plantele pot să-şi revină aproape de potenţial dacă se intervine rapid cu o combinaţie de produse ȋn care chei principale sunt: ROOTIP BASIC (sau ROOTIP MIX), KERAFOL, COPFORT, gama EVO de fertilizanţi speciali.

Ȋn perioadele cu nebulozitate ridicată și ploi multe, plantele extrag din sol și din apă de ploaie cantități mari de azot, cu tot cortegiul de efecte negative. Pentru refacerea ritmului normal de creștere și dezvoltare, chei importante sunt produsele KERAMIN K, ENERGEVO, MATUREVO şi REZISTEVO.

Ȋn cazul culturilor horticole, ȋn lipsa unor produse speciale, pentru creşterea cu 3 – 4 grade a rezistenţei la temperaturi negative, un rol important ȋl au produsele COPFORT, EVOBOR şi KERAFOL.

ROOTIP MIX şi COPFORT sunt produse certificate pentru agricultura ecologică.

Dozele şi produsele de combinaţie trebuie să fie stabilite ȋn funcţie de cultură, gradul de afectare, elementul de stres major (dacă este unul sau mai mulţi).

Distribuie pe: