Pregătirea culturilor în toamna secetoasă a lui 2024
În contextul unui an agricol marcat de secetă, cum este toamna anului 2024, pregătirea culturilor necesită o abordare adaptată la…
Vineri, 11 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, compania Naturevo a anunțat fermierii norocosi care urmează să intre în posesia celor 22 de premii puse în joc în programul de fidelizare ”Fermierii câștigă cu Naturevo”.
În cadrul conferinței, reprezentanții Naturevo au făcut și o serie de anunțuri importante legate de strategia companiei în relația cu fermierii.
Conferința a debutat cu un discurs susținut de Mihaela Radu, Director de Marketing Naturevo, care i-a avut alături pe domnul dr. ing. Ioan Enoiu – fondator Naturevo, domnul ing. Florian Lazar – director tehnic Naturevo si pe doamna dr. ing. Elena Leaota, director de strategii integrate si presedinte al SNPPR.
”Cred că fermierii știu foarte bine că pentru a trece la un nou nivel de producție în România este foarte important să înțelegem cu toții complexitatea solului și a tuturor componentelor care le permit să facă performanță”.
”Noi, Naturevo , avem grijă ca în fiecare zi să înțelegem mai mult despre sol, despre plante, despre schimbările climatice și alte aspecte de natură agronomică pentru a ne face temele înainte de a veni în fața fermierilor cu soluțiile de care au nevoie. Doar așa putem fi capabili sa punem la dispozitia clienților nostri produse care să corespundă nevoilor și, totodată, putem întreprinde acțiuni care susțin într-un mod plăcut activitatea acestora”, a subliniat, în deschiderea conferinței, Directorul de Marketing al companiei Naturevo, Mihaela Radu.
”Naturevo înseamnă de fapt o viziune, înseamnă EVOcare, EVOluție și rEVOluție în natură. În momentul în care evoci, trebuie să te gândești la tot ce ai primit că trebuie să păstrezi. În momentul în care vrei să evoluezi, nu poți să evoluezi dacă nu revoluționezi și atunci toate acestea vin ca un mănunchi în definiția și denumirea firmei Naturevo, cu misiunea noastră declarată de la început: să fim capabili să oferim fermierilor soluții pentru o agricultură sustenabilă. Atunci spuneam, la început, durabilă, și foloseam mai rar cuvântul sustenabilă. Agricultura sustenabilă – acesta este un concept care preia și latura de agricultură durabilă”, a declarat, fondatorul companiei Naturevo, dr. ing. Ioan Enoiu.
În continuare, directorul tehnic, Florian Lazăr, a vorbit despre ”Fertilizarea corectă cu precizie a culturilor” în contextul actualei crize energetice și a anunțat în cadrul conferinței că societatea Minear Laboratoare din Arad a fost preluată de Naturevo și va furniza fermierilor și servicii de analize agrochimice.
De asemenea, acesta a menționat ca laboratorul este dotat cu aparatură de ultimă generație pentru efectuarea analizelor de precizie, dar și cu un nou soft foarte performant, Next Farming, care permite elaborarea hărților cu aplicare de precizie și le oferă fermierilor acces la cele mai bune informații despre solurile pe care le lucrează.
Doamna Elena Leaotă, președintele Societății de Protecția Plantelor din România și director strategii Naturevo, a vorbit în cadrul conferinței despre modul în care compania vine în ajutorul fermierilor cu produse care respectă normele Europene și sunt în conformitate cu cerințele autorităților.
Aceasta a atras atenția și asupra arsurilor solare, tot mai mult discutate în ultimii ani, și a făcut o scurtă prezentare a celor mai utilizate produse din portofoliul Naturevo, precizând și cum pot fi folosite pentru a preveni, proteja și rezolva problemele cu care se confruntă fermierii.
Conferința s-a încheiat cu extragerea câștigătorilor la tombolă, invitații au avut ocazia de le adresa întrebări reprezentanților Naturevo, iar Directorul de Marketing le-a transmis fermierilor că pentru a intra în posesia premiilor sunt așteptați la sediul Naturevo cu taloanele câștigătoare.
Având o experiență de peste 23 de ani în piață, Naturevo distribuie la nivel național inputuri pentru producția agricolă. Specializată în fertilizanți și nutriția plantelor, compania Naturevo este recunoscută pentru elaborarea soluțiilor și programelor integrate prietenoase cu mediul, mai puțin poluante, dar care asigură recolte profitabile pentru fermieri.