Peste două decenii de
agricultură inteligentă în România.

Buruienile la porumb și floarea-soarelui

Buruienile la porumb și floarea-soarelui amenință profitul fermierilor

 

În actualele condiții climatice, buruienile continuă să se adapteze și dezvoltă rezistență la o gamă largă de erbicide.

Opțiunile de control al buruienilor cu spectru limitat de control al buruienilor înseamnă producții mai mici, costuri crescute și o presiune mai mare asupra viabilității fermelor.

 

De ce corecția apei a devenit foarte importantă

 

Din 1984, buruienile rezistente la erbicide au crescut cu peste 600% la nivel global și necesită ca fermierii să-și mărească cheltuielile și să aplice mai multe erbicide, să ultilizeze adjuvanti care să le permită un control mai eficient, inclusiv pentru corectarea apei din soluție.

Buruienile din culturile de porumb și floarea-soarelui au un impact negativ semnificativ asupra producțiilor (25 – 30% reducerea producției în primele 2-3 săptămâni de la răsărire).

În acest articol, vom explica cum soluțiile NATUREVO, precum produsele Evoright Plus și WETCIT NEO pot aduce un efect semnificativ în controlul buruienilor.

 

 

Solutii pentru buruieni testate de fermieri

 

Buruienile concurează cu plantele de cultură pentru resursele de apă, nutrienți și lumină, reducând astfel potențialul de creștere și producție al acestora.

În plus, buruienile pot găzdui și răspândi boli și dăunători, afectând sănătatea și vigurozitatea plantelor de cultură.

 

 

Evoright Plus – pentru imbunatatirea calitatii apei de tratat

 

În acest context, soluțiile oferite de NATUREVO devin foarte importante pentru fermieri. Unul dintre produsele de referință, Evoright Plus, reprezintă o soluție inovatoare pentru controlul calității apei de tratat.

Evoright Plus este formulat pentru a neutraliza cationii si sărurile, reduce pH-ul soluției, contribuind astfel la realizarea unor tratamente cu efectul scontat și la maximizarea producției.

 

 

WETCIT NEO pentru translocarea substantelor in planta si imbunatatirea tratamentelor

 

Pe lângă Evoright Plus, NATUREVO aduce și un alt instrument valoros în lupta împotriva buruienilor: adjuvantul WETCIT NEO.

WETCIT NEO facilitează dispersia și penetrarea soluțiilor erbicide în țesuturile plantelor, asigurând o acțiune mai eficientă și mai rapidă împotriva buruienilor.

WETCIT NEO asigură tranlocarea produselor din soluție atât acropetal, cât și bazipetal (prin xilem si floem).

 

 

Important de retinut

 

În concluzie, impactul buruienilor în culturile de porumb și floarea-soarelui este semnificativ negativ, iar gestionarea eficientă a acestora este importantă pentru succesul fermierilor.

Soluțiile oferite de NATUREVO, precum Evoright Plus și WETCIT NEO, reprezintă instrumente valoroase pentru fermieri, ajutându-i să facă față acestei provocări și să obțină recolte de calitate, producții ridicate la prețuri rezonabile.

Cele două produse fac diferența în eficacitatea tratamentelor și profitabilitatea culturilor.

Aveți nevoie de consultanta de specialitate? Contactati un reprezentant NATUREVO din regiunea dumneavoastră!

 

Ing. Mihaela RADU

Marketing Director NATUREVO

18.04.2024

Distribuie pe: